dimarts, 10 d’abril del 2012

TIC: Tecnologies de la informació i la comunicació.



La comissió TIC de l’AMPA va demanar a l’escola poder fer una reunió per que se’ns expliqués quin és l’estat actual d’aplicació de les TIC a l’escola i quin és el futur, en tots els sentits: infraestructura, nivell dels professors, material didàctic que utilitzen, plataformes de treball, futur de l’ 1 per 1,...

Aquesta reunió s’ha produït avui dia 26 de març a la tarda. L’escola ha estat representada pel Sr Josep Simó (cap d’estudis) i pel senyor Pep Rifà (responsable informàtic).

Ens han explicat amb rigor tot el que va relacionat amb l’aplicació de les TIC: infraestructura de servidors i de comunicacions, organització interna a nivell administratiu i docent, les eines tecnològiques que el professorat pot utilitzar per donar les classes i per organitzar-les. També se’ns ha explicat que els professors disposen de tot un seguit de formació al seu abast per tal de treure el màxim rendiment de les pantalles digitals, els materials disponibles per fer les classes i també a la metodologia d’impartir les classes fent ús de les TIC. Actualment el professorat està fent un esforç important d’aprenentatge. Aquest procés requereix un recorregut que segons se’ns ha explicat va a un bon ritme. En quant al model de l’1 x 1 (un alumne- un ordinador), no està massa clar quin serà el futur, però l’escola aposta per aquest model i lluitarà per trobar la fórmula per assegurar-ne la seva continuïtat.

Resumint: l’escola està apostant clarament perquè tots els professors tinguin al seu abast tot el necessari per poder impartir les classes traient el màxim profit de les noves tecnologies i assegurar que tots els alumnes surtin el màxim de ben preparats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada